ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙKΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Πρέκας Επιφάνειος - PDTC

* Ψυχοθεραπευτής  

210 99 59 640 & 6944 100 101
¨Ηλιούπολη - Αττική¨
A+ A A-

Σκέψεις που οδηγούν σε λάθος συμπεριφορές

 Όταν οι σκέψεις που κάνουμε είναι?, μοιρολατρικού περιεχομένου, ωχ αδελφισμού κλπ. - είναι δεδομένο πως, μας οδηγούν σε αδράνεια και σε μια σειρά από άλλα δεινά.

<< Η μοιρολατρία και ο - ωχ αδελφισμός οδηγούν τον άνθρωπο σε λανθασμένες συμπεριφορές >>

Η μοιρολατρία, και ο - ωχ αδελφισμός ληστεύουν το σκοπό και τους στόχους μας, διότι μας κάνουν παθητικούς φορείς της ζωής, χωρίς την ανάληψη ευθύνης για αυτά που μας συμβαίνουν...



Παράδειγμα:

Ότι είναι να γίνει θα γίνει, τα χαρτιά, οι καφέδες και τα διάφορα άλλα μαντζούνια, όπως ισχυρίζονται οι επιτήδειοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μας - για εμάς.
Παρακαλώ πολύ δώστε, << τα χαιρετίσματα μου στην ατομική ευθύνη και την Αυτογνωσία >>.
Γνωρίζω πολύ καλά, ότι θα πικράνω ή θα απογοητεύσω κάποιους, αλλά <<εάν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνετε>>

Ας το δούμε λίγο όμως το θέμα:
 
Ο Πλάτωνας (429 – 347 π.χ.)
Θεωρούσε ότι, με την κατάλληλη μόρφωση μπορούμε να περάσουμε στον νοητό κόσμο <<τον κόσμο των ιδεών>> και να κατανοήσουμε τις καθαρές μορφές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ομορφιάς και της Αλήθειας!
Πίστευε με σθένος ότι, η ευγενέστερη αποστολή του ανθρώπου είναι να αναζητεί την ουσία των πραγμάτων με αυτό τον τρόπο.
Είναι γνωστό σε όλους μας πλέον!
Πως, οι επιτήδειοι κερδοσκοπούν πατώντας επάνω στις ανάγκες - και κυρίως στις αγωνίες των ανθρώπων προκειμένου να κερδίσουν χρήματα κλπ.
Γνωρίζουμε επίσης ότι, οι εν λόγω "κυρίες και κύριοι" ζουν σε βίλες, με τις πισιίνες τους - και χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως από πολλούς "κατά τα άλλα" σημαντικούς ανθρώπους.
Έχουν δε, ξεπεράσει τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη!!! προ πολλού... τι να τους πούμε εμείς οι θνητοί.

Κλείνοντας
Έχει επιστημονικά αποδειχθεί επανειλημμένως ότι, ο φόβος του ότι είμαστε φθαρτοί, o φόβος του άγνωστου και ο φόβος του θανάτου - αποτελούν την κυριότερη αιτία των περισσοτέρων αγωνιών που αντιμετωπίζουμε, καθώς και των περισσότερων υπαρξιακών προβλημάτων.