Πρέκας Επιφάνειος - PDTC
Σύμβουλος Πρόληψης Ψυχικής Υγείας
Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολογική Υποστήριξη & Αντιμετώπιση
Ηλιούπολη -
210 99 59 640 / 6944 100 101
A+ A A-

Άγχος και διαταραχές

Άγχος, διαταραχές, αιτίες, αντιμετώπιση και θεραπεία

Γνωρίζουμε πώς, τα προβλήματα προκαλούν Άγχος - και το Άγχος προβλήματα...

Το παραπάνω παράδειγμα, περιγράφει έναν «φαύλο κύκλο» μιάς "Ψυχολογικής κατάστασης" που χρειάζεται να σταματήσει να είναι ατέρμονη προκαλώντας στο άτομο επώδυνα συμπτώματα άγχους...

Σύγχρονος τρόπος ζωής και Άγχος
Οι καθημερινές υποχρεώσεις παράγουν “στρες”, και το παρατεταμένο “στρες” παράγει  «άγχος»... Όταν όμως το άτομο δεν γνωρίζει πως να το διαχειριστεί στην πηγή του.., θα του μετατραπεί σε "παρατεταμένο άγχος".

Τα άτομα που πάσχουν από παρατεταμένο «άγχος», συνήθως έχουν δυσκολίες στην έκφρασει των συναισθημάτων τους και κυρίως στα συναισθήματα του θυμού, της δυσαρέσκειας, της λύπη κ.α.

agxos aitia antimetopisi voitheia2Το παρατεταμένο άγχος, προκαλεί στο άτομο, εκνευρισμό, αγωνία, φόβο, ακόμα και κατάθλιψη.., συχνά δε, ευθύνεται για την εκδήλωση ψυχοσωματικών προβλημάτων όπως: δύσπνοια, κόμπο στο λαιμό, βάρος στο στέρνο, ταχυκαρδίες, ζαλάδες, πονοκεφάλους κα.

Κατά την εφαρμογή εξειδικευμένων “Ψυχοθεραπευτικών μεθόδων” μέσα στις συνεδρίες -  συχνά προκύπτει πως το «άγχος» είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς στρεβλής διαχείρισης των διαπροσωπικών σχέσεων του πάσχοντος ατόμου  “με τους σημαντικούς άλλους” - και εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα γίνετε «χρόνιο».., καθιστώντας έτσι, την αντιμετώπιση του, πιο δύσκολη και πιο επίπονη για τον πάσχοντα από αυτό...


Αντιμετώπιση
Το άτομο που ταλαιπωρείται διαρκώς από άγχος, πρέπει να ζητήσει το συντομότερο δυνατόν την βοήθεια κάποιου ειδικού της “Ψυχικής Υγείας” προκειμένου να τοποθετηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε ένα πλαίσιο με αρχή, μέση και τέλος – πλαίσιο, λέξεων, εννοιών, καταστάσεων, συναισθημάτων και συμπεριφορών, με στόχο την επανεξέταση και την τακτοποίηση τους.

katathlipsi aities simptomata therapeia psixotherapeftisΜέσω της “Ψυχοθεραπευτικής πράξης” ασχολούμαστε συστηματικά με τους «ασυνείδητους λόγους» που προκαλούν στο άτομο τα προβλήματα «άγχους», το βοηθάμε σημείο με σημείο να “συνειδητοποιήσει” τις πραγματικές δυνατότητες του, καθώς και τις αδυναμίες του, ανοίγουμε τον δρόμο προς την αυτογνωσία του - ώστε στο εξής, όλες του οι πράξεις να συνάδουν αβίαστα με την προστασία του εαυτού του και την επίτευξη των στόχων του.


Κλείνοντας

<< Πάντα υπάρχει ένας καλύτερος και ένας χειρότερος τρόπος για να κάνεις τα πράγματα >> Ι Τσίνγκ


Με εκτίμηση
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
     Ψυχοθεραπευτής
Επιφάνειος Πρέκας - PDTCΓια πληροφορίες σεμιναρίων διαχείρισης του άγχους ή ατομικές συνεδρίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210 9959 640  /  6944 100 101