Πρέκας Επιφάνειος - PDTC
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ψυχοθεραπευτής - Ηλιούπολη

Ψυχολογική Υποστήριξη & Αντιμετώπιση
Πληροφορίες :
210 99 59 640 / 6944 100 101
A+ A A-

Ψυχολογική Υποστήριξη - Θεραπεία

Ψυχολογική Υποστήριξη & Αντιμετώπιση Ψυχολογικών προβλημάτων

Η επιστήμη της Ψυχολογίας σήμερα!, διαθέτει ουσιαστικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των "Ψυχολογικών προβλημάτων" που ταλαιπωρούν οποιοδήποτε άτομο.

Είναι δεδομένο ότι: πολλοί συνάνθρωποι μας, ζούν και εργάζονται ανάμεσα μας με περίσσια αξιοπρέπεια, - έχοντας αντιμετωπίσει (σε κάποια φάση της ζωής τους) με απόλυτη επιτυχία, κάποιον έντονο συναισθηματικό προβληματισμό ή κάποιο "Ψυχολογικό πρόβλημα"...

Η αντιμετώπιση των προβλήματων τους αρχίζει με την επίσκεψη τους σε κάποιον εξειδικευμένο επιστήμονα της "Ψυχικής Υγείας"!.
Το πρώτο ραντεβού με τον
«ειδικό» συνήθως διακατέχεται από μια σχετική αμηχανία.., με την πάροδο όμως της ώρας επέρχεται η πολυπόθητη χαλαρότητα και η συνεδρία αρχίζει να γίνεται εποικοδομητική...

Οι ειδικοί είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι να διευκολύνουν την συνομιλία σας, προκειμένου να μπορέσετε αβίαστα να μιλήσετε για τα προβλήματα που σας απασχολούν.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της περιγραφής των προβλημάτων σας, ο ειδικός θα σας διευκολύνει προκειμένου να μπορέσετε να αδειάσετε "σημείο με σημείο" τον συναισθηματικό σας αποταμιευτήρα για να αποσυμπιεστείτε από τα αρνητικά συναισθήματα που σας ταλαιπωρούν.
Στοχεύει διαρκώς (στις ασυνείδητες λειτουργίες σας).., προκειμένου να σας απαλλάξει από τις τραυματικές εμπειρίες που σας έχουν καταγραφεί σε αυτό - αναλύει και επικοινωνεί μαζί σας τα προβλήματα που σας απασχολούν, - έχοντας ως μοναδικό στόχο την οριστική σας απαλλαγεί από τις τοξικές ψυχολογικές τους επιρροές...  

Ως ειδικοί, συχνά χρησιμοποιούμε δομημένες τεχνικές προκειμένου να ανασύρουμε από το "ασυνείδητο" του επισκέπτου μας, τα καταπιεσμένα συναισθήματα του στο "συνειδητό μέρος του εγκεφάλου του ", - βοηθώντας το έτσι, να βιώσει, να εκτονώσει και τελικά να συνειδητοποιήσει τις αιτίες προέλευσης τους, - προκειμένου να μην του ξαναεμφανιστούν.
Μέσω αυτής της εξειδικευμένης διαδικασίας, αντιμετωπίζουμε τα Ψυχολογικά προβλήματα που ταλαιπωρούν το άτομο, καθώς και τα συμπτώματα που τα συνοδεύουν

Ο "ειδικός" καλείται να σας βοηθήσει
να επανεξετάσετε το σύστημα των αρχών και των αξιών σας οδηγώντας στην αναθεώρηση τους και την Αυτογνωσία σας δυναμώνοντας έτσι τις ψυχολογικές σας άμυνες - ώστε στο εξής: όλες σας οι πράξεις να συνάδουν με την προστασία του εαυτού σας και την επίτευξη των στόχων σας.


Πρόοδος
Μετά από ορισμένες συνεδρίες, ο επισκέπτης αρχίζει να βιώνει και να συνειδητοποιεί!, πως τα προβλήματα που τον οδήγησαν να επισκεφτεί κάποιον ειδικό της "Ψυχικής Υγείας" εμφανίστηκαν διότι, είχε παραμελήσει επανειλημμένα τον εαυτό του.

Ο "ειδικός"επιπρόσθετα βοηθά το άτομο, να επανεξετάσει όλες τις διαπροσωπικές του σχέσεις "με τους σημαντικούς άλλους", το καθοδηγεί "μέσω εξειδικευμένων τεχνικών" να τακτοποιήσει όλες τις μισοτελειωμένες του υποθέσεις, το βοηθά να αναβαθμίσει τον τρόπο που λειτουργεί στην καθημερινότητα του, το μαθαίνει, να αγαπάει και να προστατεύει τον εαυτό του, και τέλος το εκπαιδεύει προκειμένου να συμπεριλαμβάνει (στην καθημερινότητα του) συνειδητά πλέον τις ανάγκες του, - επιδιώκοντας παράλληλα την επίτευξη των στόχων του!.

Είναι μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή, - όμως αξίζει τον κόπο, διότι, μια φορά τα βρίσκεις με τον εαυτό σου και όταν τα βρεις μαζί του, γίνεται ο καλύτερος σου φίλος!. 


Κλείνοντας
Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων του επισκέπτου στον "ειδικό", - ο επισκέπτης είναι πλέον ένα ουσιαστικό άτομο, -  γνωρίζει, πώς να ανακαλύπτει νέους δρόμους για την επίτευξη των στόχων του, προσαρμόζεται όπου και όποτε θέλει χωρίς ενοχές, είναι πιο αποτελεσματικός, στοχεύει διαρκώς στην χαρά, την δημιουργία και την εύρυθμη καθημερινή του λειτουργία.

Ναι!, τότε πλέον, μπορείτε να ατενίζετε το μέλλον με αισιοδοξία...


Με εκτίμηση
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
     Ψυχοθεραπευτής 
Επιφάνειος Πρέκας - PDTC
 Για πληροφορίες σεμιναρίων Ψυχολογικής Υποστήριξης & Αντιμετώπισης Ψυχολογικών προβλημάτων ή ατομικών συνεδριών μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210 9959640  /  6944 100 101