Πρέκας Επιφάνειος - PDTC
Σύμβουλος Πρόληψης Ψυχικής Υγείας
Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής

Ψυχολογική Υποστήριξη & Αντιμετώπιση
Ηλιούπολη -
210 99 59 640 / 6944 100 101
A+ A A-

Αυτοβελτίωση + = Επίτευξη

Αυτοβελτίωση - Επίτευξη

Οι συνθήκες σήμερα δεν επιτρέπουν εύκολα στο άτομο να αναλάβει τους κανονιστικούς ρόλους ενός ενήλικα, με όλες τις ευθύνες και τα βάρη που αυτό συνεπάγεται και η ανάγκη για την αυτοβελτίωση του είναι «σχεδόν» μονόδρομος.

Ο Πλάτωνας (429 – 347 π.χ.) θεωρούσε ότι, με την κατάλληλη μόρφωση μπορούμε να περάσουμε στον νοητό κόσμο «τον κόσμο των ιδεών» και να κατανοήσουμε τις καθαρές μορφές της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης, της Ομορφιάς και της Αλήθειας...

Το συχνότερο αίτημα που αντιμετωπίζω στο γραφείο μου (σχετικά με την αυτοβελτίωση) είναι συνήθως, από ανθρώπους που μου εκμυστηρεύονται με «πόνο ψυχής», πως έχουν καταδυναστευτεί από την καλοσύνη τους και μου λένε!, πως θα ήθελαν να γίνουν σκληροί, αδίστακτοι (κοινός τομάρια) προκειμένου να μην τους εκμεταλλεύονται “συναισθηματικά” οι άλλοι, - και που δυστυχώς είναι άτομα του στενού οικογενειακού ή εργασιακού τους περιβάλλοντος.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι που με επισκέπτονται μου περιγράφουν ότι, τελούν υπό νοητική σύγχυση... Μετά από ορισμένες συνεδρίες προκύπτει πως η σύγχυση που μου περιγράφουν σχετίζεται με την δυσκολία τους.., να ξεχωρίσουν τις δεξιότητες τους, από την αυτοβελτίωση του «πραγματικού» εαυτού.

Αυτοκριτική
Η αυτοκριτική είναι ένα αναγκαίο «εγκεφαλικό» εργαλείο προκειμένου (το άτομο) να οδηγηθεί προς την Αυτοβελτίωση του – χωρίς αυτήν μην περιμένετε μεγάλη πρόοδο...

Εμπόδια αποτελούν

 • η φυσική αδυναμία του ανθρώπου να προσπελάσει στον εσώτερο ψυχικό του κόσμο (ασυνείδητο).
 • η έλλειψη ψυχικού σθένους να αποδεχτεί τα σφάλματα και τις αδυναμίες του.
 • τα προσωπικά συμφέροντα και η ανάγκη για κοινωνικότητα που το αναγκάζουν να συμμορφώνεται με τις κοινωνικές απαιτήσεις.

Επίτευξη
Ο δρόμος προς την Αυτοβελτίωση προϋποθέτει: γνήσια ενδοσκόπηση, συνεχή προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς μας, συνεχείς ασκήσεις γόνιμου αυτοελέγχου και τέλος «αυτοκριτική» με αγάπη προς τον εαυτό μας.

Βασικές κατευθύνσεις
 • aftoveltiosi simvoulos psixikis ygeiasσυνειδητοποιήσει της τρέχουσας κατάστασης του ατόμου
 • καταγραφεί των λόγων για τους οποίους θέλει να αλλάξει ορισμένα στοιχεία της προσωπικότητας του
 • καταγραφεί των αλλαγών που θέλει να πετύχει
 • συνειδητοποίηση της αρχής, του (παν) μέτρον άριστον
 • να κάνει, μια αλλαγή την φορά
 • μικρές αλλαγές για αρχή
 • σταθερή βλέψη προς την αυτοβελτίωση του
 • και τέλος υπομονή και επιμονή


Η Αυτοβελτίωση αποτελεί τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στον προθάλαμο της Αυτογνωσίας!.
Αυτογνωσία! = η κατοχή της υψηλής τέχνης!, του να πράττεις καθημερινά, επιτυγχάνοντας τους στόχους που επιθυμείς άμεμπτα και χωρίς τύψεις.


Κλείνοντας
<< Κάντε υπομονή, δουλέψτε με τον εαυτό σας και να είστε σίγουροι ότι οι αλλαγές θα έρθουν >>.


Με εκτίμηση
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
      Ψυχοθεραπευτής
Επιφάνειος Πρέκας - PDTC Για σεμινάρια "Αυτοβελτίωσηςή ατομικών συνεδριών μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210 – 9959 640  /  6944 100 101